Főoldal / Kelt tészták / Kakaós hokkaido kalács vaníliás krémmel töltve

Kakaós hokkaido kalács vaníliás krémmel töltve

FavoriteLoadingElmentem!

Kakaós hokkaido kalács vaníliás krémmel töltve

Kakaós hokkaido kalács vaníliás krémmel töltve

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • pici só
  • 2 ek. burgonyapehely (kihagytam)
  • 3 ek. cukor (nálam 5 ek.)
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 3 dkg élesztő

Vaníliás krém hozzávalói:

  • 5 dl tej
  • 1 ek. vanília esszencia
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor (aki édesebben szereti, tehet bele többet is)
  • 6 dkg liszt
  • pici só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FTT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kalács hozzávalóit bepakoljuk a kenyérsütő tartályába és dagasztó programra állítjuk. Ha összeállt a tészta, egy lisztezett kelesztőtálban duplájára kelesztjük.  Amíg kel, addig elkészítjük a vaníliás krémet.

A tejet feltesszük melegedni, majd mielőtt forrna lezárjuk és langyosra hűtjük. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília esszenciát, a lisztet és csomómentesre keverjük. A langyos tejet szép lassan hozzáadjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ezután kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, akkor félretesszük és hűlni hagyjuk.

A megkelt tésztát, egy lisztezett nyújtótáblára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és10 percig pihenni hagyjuk. Pihentetés után téglalap alakúra nyújtjuk.

Megkenjük a hideg vanília krémmel és feltekerjük. Ezután sütőpapírral együtt a formába tesszük. A formában megint a duplájára kelesztjük és lekenjük tejszínnel.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45perc alatt megsütjük. Nagyon jó lett a végeredmény, mindenikek ízlett.

Tipp / megjegyzés:
A hokkaidó kalács tésztája nagyon jó szerkezetű, szeretem, bár a többi kalácsot is szeretem:)
A recept Limarától származik, csak kakaós változatban.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére