Főoldal / Kelt tészták / Kakaós hokkaido kalács vaníliás krémmel töltve

Kakaós hokkaido kalács vaníliás krémmel töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós hokkaido kalács vaníliás krémmel töltve

Kakaós hokkaido kalács vaníliás krémmel töltve

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • pici só
  • 2 ek. burgonyapehely (kihagytam)
  • 3 ek. cukor (nálam 5 ek.)
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 3 dkg élesztő

Vaníliás krém hozzávalói:

  • 5 dl tej
  • 1 ek. vanília esszencia
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor (aki édesebben szereti, tehet bele többet is)
  • 6 dkg liszt
  • pici só
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kalács hozzávalóit bepakoljuk a kenyérsütő tartályába és dagasztó programra állítjuk. Ha összeállt a tészta, egy lisztezett kelesztőtálban duplájára kelesztjük.  Amíg kel, addig elkészítjük a vaníliás krémet.

A tejet feltesszük melegedni, majd mielőtt forrna lezárjuk és langyosra hűtjük. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília esszenciát, a lisztet és csomómentesre keverjük. A langyos tejet szép lassan hozzáadjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ezután kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, akkor félretesszük és hűlni hagyjuk.

A megkelt tésztát, egy lisztezett nyújtótáblára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, és10 percig pihenni hagyjuk. Pihentetés után téglalap alakúra nyújtjuk.

Megkenjük a hideg vanília krémmel és feltekerjük. Ezután sütőpapírral együtt a formába tesszük. A formában megint a duplájára kelesztjük és lekenjük tejszínnel.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45perc alatt megsütjük. Nagyon jó lett a végeredmény, mindenikek ízlett.

Tipp / megjegyzés:
A hokkaidó kalács tésztája nagyon jó szerkezetű, szeretem, bár a többi kalácsot is szeretem:)
A recept Limarától származik, csak kakaós változatban.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére