Főoldal / Torták / Meggyes sztracsatellatorta

Meggyes sztracsatellatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes sztracsatellatorta

Meggyes sztracsatellatorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg vaj, vagy Rama
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál gorombára darált kávészem

A krémhez:

  • fél üveg meggybefőtt
  • 10 db tejkaramella
  • 6 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló

A tetejére:

  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 10 dkg csokoládéforgács
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kávét, és beledolgozzuk a vajat. Tortaformába tesszük a masszát, előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg fel nem olvad, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtjük, ha hideg, habverővel felverjük a habfixálóval együtt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz a meggyel együtt, óvatosan elkeverjük.

Rátesszük a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal. Hűtőbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére