Meggyes sztracsatellatorta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kávét, és beledolgozzuk a vajat. Tortaformába tesszük a masszát, előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg fel nem olvad, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtjük, ha hideg, habverővel felverjük a habfixálóval együtt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz a meggyel együtt, óvatosan elkeverjük.
Rátesszük a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal. Hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja.