Főoldal / Sertés ételek / Resztelt sertésmáj

Resztelt sertésmáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Resztelt sertésmáj

Resztelt sertésmáj rizzsel sült krumplival és csalamádéval

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • chili paprika 
  • 1/2 pohár rizs
  • 2 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majoránna
  • 1 tk olíva olaj
  • petrezselyem
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A beáztatott rizst megfőzöm.

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, és kevés olajon megsütöm. Szórok rá pirospaprikát.

Közben a májat csíkokra, a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.

Egy serpenyőben a szalonnát kevés olajon megsütöm, beleteszem a hagymákat, megdinsztelem. Majd hozzáadom a májat, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet, és puhára főzöm.

Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé rizst, krumplit, csalamádét. A krumplira vágok petrezselyemzöldet. A májat megsózom.

Tipp / megjegyzés:
Bár a libamáj a májak királynője, azért a sertésmájat is szeretem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére