Főoldal / Kelt tészták / Baconos-lilahagymás csónakok

Baconos-lilahagymás csónakok

Baconos-lilahagymás csónakok

Baconos-lilahagymás csónakok

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 1 tk. szárított élesztő
  • 1 tojás
  • 6 ek. langyos víz
  • 2,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 1 tk. só

A tetejére:

  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • 4 szelet bacon
  • 1 nagy lilahagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán 4 részre osztjuk.
Mind a 4 tésztacipót hosszúkásra nyújtjuk, majd a szélét körben felhajtva csónak alakúra formázzuk. A sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.

A tejfölt kikeverjük a tojással, majd sóval, borssal ízesítjük, és a tészták közepére simítjuk.
A tetejét megpakoljuk a szeletelt baconnel, és a felszeletelt lilahagymával.

Hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra állítva alsó-felső sütéssel kb. 20 perc alatt megsütjük.

Egyszerű és finom reggeli vagy vacsora.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére