Főoldal / Kelt tészták / Foszlós vaníliás csiga

Foszlós vaníliás csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Foszlós vaníliás csiga

Foszlós vaníliás csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kk. só
  • 2 ek cukor

A pudinghoz:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 ek. vaníliás cukor

A kenéshez:

  • tej
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pudingot az előírás szerint elkészítjük. Langyosan fogjuk a tésztára keverni, figyeljünk, hogy nehogy túlságosan megdermedjen.
Elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat összegyúrjuk, ha szükséges pici lisztet adhatunk hozzá. Lefedjük, és kb. 3/4 órán át kelni hagyjuk.

A gyúródeszkát belisztezzük, és kinyújtjuk a tésztát. Egyenletesen rákenjük a pudingot, majd szorosan feltekerjük a tésztát henger alakba. Óvatosan szeleteket vágunk belőle egy éles késsel.

Egy nagy tepsi alját kivajazzuk, majd a szeleteket szorosan egymás mellé belehelyezzük. 20 percig kelni hagyjuk majd a tetejét kevés tejjel lekenjük.
Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 30-35 percig. Kb. félidőben újra átkenjük a tetejét a tejjel, így nem szárad úgy ki a tésztája.

Sütés után hagyjuk kihűlni, és langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Alufóliával letakarva még másnap is nagyon jó puha tésztája marad. A gyerekek kedvence.

Foszlós vaníliás csiga 5.00/5 (2 értékelés)

Laura (48 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére