Főoldal / Tészta ételek / Fehérboros tejfölös borsos resztelt gomba tésztával

Fehérboros tejfölös borsos resztelt gomba tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejfölös borsos resztelt gomba tésztával

Fehérboros tejfölös borsos resztelt gomba tésztával 3

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 5 szál kakukkfű
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • őrölt fekete bors
  • 30 dkg száraz tészta
  • jégsalátalevél
  • 3 db paradicsom
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymát, petrezselymet aprítom, a paprikát felkockázom, a gombát szeletelem.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, végül a gombát, a petrezselymet, és a kakukkfüvet, sózom, és bőségesen megszórom borssal.

Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.

A gombára ráöntöm a bort, és hozzákeverem a tejfölt, leszűröm a tésztát

Tálalok.

A tányérra szedek a gombapörköltből és a tésztából, a tányér szélére helyezek jégsalátaleveleket, rá paradicsomot, a tésztára pedig egy petrezselyemlevelet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére