Főoldal / Kelt tészták / Krémsajtos füstölt húsos kiflik

Krémsajtos füstölt húsos kiflik

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémsajtos füstölt húsos kiflik

Krémsajtos füstölt húsos kiflik

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finom liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,25 l tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só

A töltelékhez:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt comb
  • 2 db tömlős krémsajt
  • 1 mk őrölt bors
  • só /ha szükséges/

A tészta kenéséhez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk majd rátesszük a füstölt húst és átsütjük. Leszűrjük a zsírját.

A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal,ízesítjük borssal és sóval.

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.

A tésztát vékonyra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk.

Mindegyik tésztakorongra teszünk a töltelékből, a szélét megkenjük felvert tojással összehajtjuk és összenyomkodjuk a hajtásnál.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hajtással felfelé és 15-20 percet pihentetjük majd megkenjük felvert egész tojással.

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére