Főoldal / Szárnyas Ételek / Gyros tócsnin, tzatzikivel

Gyros tócsnin, tzatzikivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyros tócsnin, tzatzikivel

Gyros tócsnin, tzatzikivel

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 1 kg csirkemell filé
  • fűszerek ízlés szerint
  • (oregano, fokhagyma, pirospaprika, só, bors, kakukkfű, petrezselyem, fahéj)

A tócsnihoz:

  • 1-1,2 kg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 2 ek. liszt

A sütéshez:

  • olaj

A tzatzikihez:

  • 1 db közepes kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 dl görög joghurt
  • friss kapor (ízlés szerint)

A tálaláshoz:

  • paradicsom
  • lilahagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Első lépésként a tzatzikit készítjük el.

Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (aki szeretné megpucolhatja) Enyhén sózzuk, kb. félórát állni hagyjuk, majd lazán kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott friss kaprot, majd hozzákeverjük a görög joghurtot is, majd fogyazstásig a hűtőszekrénybe tesszük.

A húst csíkokra vágjuk, alaposan befűszerezzük, majd egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A tócsnihoz a burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés lisztet és alaposan elkeverjük.
Egy kisebb serpenyőben, kevés olajon, desszertes tányér méretű aranyszínű és ropogós tócsnikat sütünk belőle, személyenként 2 darabot.

A paradicsomot és a lilahagymát felszeleteljük.

Tálalás:

Minden tányérra leteszünk egy tócsnit, majd rásimítunk 1 nagy evőkanál tzatzikit és befedjük a második tócsnival. Ráhalmozunk egy adag tzatzikit, a fűszeres gyros húst, valamint a paradicsomot és a felszeletelt lilahagymát. Ízlés szerint kaporral is megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Gyros tócsnin, tzatzikivel 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére