Főoldal / Tészta ételek / Húsos galette

Húsos galette

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos galette

Húsos galette

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 150 ml natúr joghurt
  • csipet só

A lekenéshez:

  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • maradék bolognai vagy pörkölt
  • fűszerek ízlés szerint (oregano, majoranna, só, bors)
  • paradicsom
  • hagyma
  • sajt
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hideg vajat elmorzsoljuk a lisztben majd hozzáadjuk a joghurtot és összedolgozzuk a tésztát. A tésztacipót folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 20 percre. (a tészta akár előző nap is elkészíthető, becsomagolva a hűtőben eláll)

Elkészítjük a tölteléket a maradék pörköltöt egy késes aprítóba tesszük (ha nincs, ez a művelet botmixerrel is elvégezhető) ízlés szerint fűszerezzük és összedolgozzuk. A paradicsomot felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.

A tésztát négyfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. A közepét megkenjük a húsos szósszal, a szélén 1-1,5 cm elhagyva. Megszórjuk a hagymával, megpakoljuk paradicsommal és meghintjük a reszelt sajttal A szélét körben visszahajtjuk, majd lekenjük a felvert tojással. A maradék három tésztagombóccal is így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt ízlés szerint friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (528 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére