Főoldal / Tészta ételek / Húsos galette

Húsos galette

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos galette

Húsos galette

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 150 ml natúr joghurt
  • csipet só

A lekenéshez:

  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • maradék bolognai vagy pörkölt
  • fűszerek ízlés szerint (oregano, majoranna, só, bors)
  • paradicsom
  • hagyma
  • sajt
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hideg vajat elmorzsoljuk a lisztben majd hozzáadjuk a joghurtot és összedolgozzuk a tésztát. A tésztacipót folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 20 percre. (a tészta akár előző nap is elkészíthető, becsomagolva a hűtőben eláll)

Elkészítjük a tölteléket a maradék pörköltöt egy késes aprítóba tesszük (ha nincs, ez a művelet botmixerrel is elvégezhető) ízlés szerint fűszerezzük és összedolgozzuk. A paradicsomot felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.

A tésztát négyfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. A közepét megkenjük a húsos szósszal, a szélén 1-1,5 cm elhagyva. Megszórjuk a hagymával, megpakoljuk paradicsommal és meghintjük a reszelt sajttal A szélét körben visszahajtjuk, majd lekenjük a felvert tojással. A maradék három tésztagombóccal is így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt ízlés szerint friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.

Húsos galette 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére