Főoldal / Birka / Marha / Marharagu

Marharagu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marharagu

Margaragu

Hozzávalók:

  • 1 kg marhacomb
  • 15 dkg szalonna
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 1 db zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom (vagy 1 ek paradicsompüré)
  • 5 dl vörösbor (száraz)
  • 3 dl marhahúsleves
  • 2 db babérlevél
  • kakukkfű
  • só,bors
  • borókabogyó
  • liszt
  • 2-3 ek olaj
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst vágjuk fel kockákra, majd szórjuk meg sóval, és őrölt borssal. Ezután szórjuk meg liszttel, és alaposan forgassuk össze.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, tegyük bele a húst, és süssük elő. A visszamaradt zsiradékban süssük ki a felkockázott szalonnát, majd adjuk hozzá a megtisztított, darabolt zöldségeket, és pár percig pirítsuk.

Szórjuk rá az apróra felvágott fokhagymát, majd tegyük bele az elősütött húst. Adjuk hozzá a négybe vágott vöröshagymát, és a feldarabolt paradicsomot. Öntsük fel a borral, és a marhahúslevessel. Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.

Öntsük az előkészített ragut, egy hőálló vagy jénai tálba, és fedjük le.
A sütőt melegítsük elő, majd tegyük bele a tálat, és alacsony hőfokon 3 óra alatt pároljuk puhára.

Nagyon finom és kiadós ebéd, melyet friss kenyérrel tálalunk.

Értékeld a receptet

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére