Főoldal / Szárnyas Ételek / Rozmaringos sült kacsamáj

Rozmaringos sült kacsamáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rozmaringos sült kacsamáj

Rozmaringos sült kacsamáj

Hozzávalók:

  • 6 db kacsamáj
  • 1 cs bacon
  • 6 db rozmaring ág
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 ek olívaolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.

Fektessünk le két szelet bacont egymásmellé, majd helyezzünk rá egy befűszerezett májat, és tekerjük fel.

Ezután egy rozmaringágat óvatosan helyezzünk a bacon és a máj közé. (minden egyes májjal, így járjunk el)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olívaolajjal, majd helyezzük rá a májtekercseket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt szép pirosra. Vigyázzunk nehogy túl sokáig süssük, mert akkor a máj nagyon kiszárad. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült kacsamájat, majd ízlés szerint körettel, salátával kínáljuk.

Rozmaringos sült kacsamáj 5.00/5 (4 értékelés)

Gizi (285 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére