Főoldal / Főzelékek / Sárgaborsó / felesborsó főzelék

Sárgaborsó / felesborsó főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgaborsó / felesborsó főzelék

Sárgaborsó / felesborsó főzelék

Hozzávalók:

  • 250 g sárgaborsó
  • 1 db nagyobb hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • néhány babérlevél
  • só, vagy ételízesítő
  • kevés őrölt pirospaprika
  • liszt
  • olaj, vagy zsír a rántáshoz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A sárgaborsót annyi vízben tesszük fel főni, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a babérleveleket, megsózzuk, vagy ételízesítőt teszünk a lébe. (adható hozzá húsleveskocka is)

Mikor a borsó puhára főtt, lisztből zsírból világos rántást csinálunk, amit felengedünk hideg vízzel, belekeverjük az őrölt pirospaprikát, majd a főzőléből keveset kivéve, azzal csomómentesre keverjük. Kevergetés mellett besűrítjük vele a főzeléket.

A feltétek sora végtelen. Mindent adhatunk hozzá, amit más főzelékekre is tennénk.

Mentés

Mentés

Sárgaborsó / felesborsó főzelék 5.00/5 (2 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére