Főoldal / Főzelékek / Sárgaborsó / felesborsó főzelék

Sárgaborsó / felesborsó főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgaborsó / felesborsó főzelék

Sárgaborsó / felesborsó főzelék

Hozzávalók:

  • 250 g sárgaborsó
  • 1 db nagyobb hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • néhány babérlevél
  • só, vagy ételízesítő
  • kevés őrölt pirospaprika
  • liszt
  • olaj, vagy zsír a rántáshoz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sárgaborsót annyi vízben tesszük fel főni, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a babérleveleket, megsózzuk, vagy ételízesítőt teszünk a lébe. (adható hozzá húsleveskocka is)

Mikor a borsó puhára főtt, lisztből zsírból világos rántást csinálunk, amit felengedünk hideg vízzel, belekeverjük az őrölt pirospaprikát, majd a főzőléből keveset kivéve, azzal csomómentesre keverjük. Kevergetés mellett besűrítjük vele a főzeléket.

A feltétek sora végtelen. Mindent adhatunk hozzá, amit más főzelékekre is tennénk.

Mentés

Mentés

Sárgaborsó / felesborsó főzelék 4.80/5 (5 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére