Főoldal / Szárnyas Ételek / Sörös csirke

Sörös csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sörös csirke

Sörös csirke

Hozzávalók:

  • 8db csirkeszárny
  • 5db csirkecomb
  • 0.5 liter világos sör /lehet alkoholmentes is/
  • 1-2 evőkanál burgonyapehely
  • 3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • ízlés szerint só, bors.

Sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csirkeszárnyat és combot megtisztítás után, megsózóm és fokhagymával befűszerezem. 15 percig pihentettem és ezután nagyon forró olajon, erős lángon hirtelen mindkét oldalát átsütöm.

A csirke darabokat egy másik edénybe átrakom és melegen tartom, majd az olajat leöntöm a serpenyőből csak kb 2 evőkanálnyit hagyok benne.

Felöntöm a sörrel,beleszórom a fűszereket és a finomra vágott vöröshagymát és a csirke darabokat most visszateszem.

Fedő alatt, gyakori keverés mellett puhára párolom.

Ha a csirke idő előtt el főnné a levét akkor kevés sörrel pótolom.

A puha szárnyast levéből kiveszem és melegen tartom.

A visszamaradt sörös mártásba keverem a burgonyapehelyt és sűrűre főzőm/forralom/.

Végül együtt tálalom.

Tipp / megjegyzés:
SÖR LEHET ALKOHOLOS ÉS ALKOHOL MENTES IS. A csirke lehet egész csirke feldarabolva,lehet csak szárny vagy csak comb ki mit szeret. Én a végén a mártásba szoktam egy pici őrölt pirospaprikát tenni mert akkor pirosabb színe van nem barnás.

Értékeld a receptet

Jutka (3 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére