Főoldal / Sertés ételek / Pirított sertésmáj

Pirított sertésmáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pirított sertésmáj

Pirított sertésmáj

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 ek liba vagy sertés zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk /hártyákat,ereket kivágjuk/ majd felcsíkozzuk. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük.

A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a paprikát, paradicsomot és 8-10 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával.

Erős lángon pirítsuk meg /kb 8-10 perc/. Ne főzzük! Folyadékot ne tegyünk rá!

Megszórjuk a pirospaprikával, összerázzuk vele. Két-három perc után levesszük a tűzről.

Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Pirított sertésmáj 5.00/5 (1 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére