Főoldal / Tészta ételek / Bécsi sajtos-sonkás tekercs

Bécsi sajtos-sonkás tekercs

 Bécsi sajtos-sonkás tekercs

Bécsi sajtos-sonkás tekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk. olaj
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk. só

A töltelékhez:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 ek. étolaj
  • 20 dkg főtt sonka
  • 15 dkg bécsi szelet
  • 2 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

A kenéshez :

  • 1 ek. tejföl
  • 1 mk. piros paprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrjuk úgy, hogy nyújtható, közepesen kemény tésztát kapjunk majd egy órát pihentetjük.
Ezalatt megtisztítjuk és apróra vágjuk a vörös hagymát. Kis olajon lassan párolni kezdjük. Közben felvágjuk a sonkát, szintén apróra, ezt is hozzáadjuk a fűszerekkel együtt.
Öntünk alá egy kis vizet, és úgy negyedórát pároljuk – amíg az összes víz elpárolog, és a hagyma is megpuhul.
Elzárjuk alatta a gázt. Felverjük a két tojást sóval, borssal, kis őrölt köménnyel, reszelünk bele jócskán szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is.
Összekeverjük és félretesszük.

A tésztát alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk egészen vékonyra, téglalap alakúra, és kirakjuk bécsi szeletekkel úgy, hogy a széleken kb. 3 centit üresen hagyunk.
A sonkaszeleteken szétterítjük a tölteléket, erre pedig rásimítjuk a sajtos tojást. Feltekerjük, paprikás tejföllel lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Úgy tíz perc múlva szeleteljük mindenki örömére.

Jó étvágyat kívánok!

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére