Főoldal / Tészta ételek / Bécsi sajtos-sonkás tekercs

Bécsi sajtos-sonkás tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Bécsi sajtos-sonkás tekercs

Bécsi sajtos-sonkás tekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk. olaj
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk. só

A töltelékhez:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 ek. étolaj
  • 20 dkg főtt sonka
  • 15 dkg bécsi szelet
  • 2 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

A kenéshez :

  • 1 ek. tejföl
  • 1 mk. piros paprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrjuk úgy, hogy nyújtható, közepesen kemény tésztát kapjunk majd egy órát pihentetjük.
Ezalatt megtisztítjuk és apróra vágjuk a vörös hagymát. Kis olajon lassan párolni kezdjük. Közben felvágjuk a sonkát, szintén apróra, ezt is hozzáadjuk a fűszerekkel együtt.
Öntünk alá egy kis vizet, és úgy negyedórát pároljuk – amíg az összes víz elpárolog, és a hagyma is megpuhul.
Elzárjuk alatta a gázt. Felverjük a két tojást sóval, borssal, kis őrölt köménnyel, reszelünk bele jócskán szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is.
Összekeverjük és félretesszük.

A tésztát alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk egészen vékonyra, téglalap alakúra, és kirakjuk bécsi szeletekkel úgy, hogy a széleken kb. 3 centit üresen hagyunk.
A sonkaszeleteken szétterítjük a tölteléket, erre pedig rásimítjuk a sajtos tojást. Feltekerjük, paprikás tejföllel lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Úgy tíz perc múlva szeleteljük mindenki örömére.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére