Régimódi csoki torta
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
Krém hozzávalói:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tortalap hozzávalóit robotgéppel kikeverem.
2 darab egyforma méretű torta karikát margarinnal kikenek, és megszórom morzsával.
A kikevert alapanyagot a két torta formába egyformán elosztom.
Ez vékony tésztalap lesz, amit külön kell megsütni.180 fokon 20-25 perc alatt.
A tésztákat hagyom kihűlni,és elkészítem a krémet.
A csokoládét vízgőz felett az olajjal és vajjal felolvasztom.
Hozzáadom a vanília kivonatot / aromát /, majd a tejföllel összekeverem.
Robotgépbe teszem, és hozzáadom a porcukrot. Habosra kikeverem, a két lapot összetöltöm a fele krémmel.
A másik felét az oldalára és a tetejére kenem hullámosra díszítem.
A tetejére és az oldalára fehér csoki forgácsokat teszek..
Marcipán virággal díszítettem.
Hűtőbe teszem, hogy a krém megdermedjen.