Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában

Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában

Csirkeszárny fűszeres-kukoricalisztes bundában

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 db tojás
  • 2 tk mustár
  • 1 tk csípős Piros Arany
  • 1 tk szárnyas fűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • kukoricaliszt (amennyit felvesz)
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkeszárnyat alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután sózzuk be, és hagyjuk kb. fél órát állni.

Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, a fűszereket, a mustárt, nyomjuk bele a fokhagymát, és keverjük alaposan össze.

Ezután fokozatosan keverjünk hozzá annyi kukoricalisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

Az olajat egy serpenyőben hevítsük fel.

A csirkeszárnyakat először forgassuk bele kukoricalisztbe, majd a fűszeres palacsintatésztába.
Ezután óvatosan tegyük bele az olajba, majd fedjük le egy fedővel. A lángot mérsékeljük, majd szép lassan, a húst többször átfordítva, süssük szép pirosra. Amikor szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.
Tálaláskor a köret mellett, ízlés szerint még kovászos uborkát, salátát is kínálhatunk a fűszeres csirkeszárnyakhoz.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére