Főoldal / Levesek / Rebarbarás málnakrémleves

Rebarbarás málnakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rebarbarás málnakrémleves

Rebarbarás málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 5-6 szál rebarbara
  • 20 dkg málna
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kristálycukor (v. édesítőszer)
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 cs tejszínízű pudingpor (főzős)
  • 1 l víz
  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot (v. édesítőszert). Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahajat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig.
Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele. Főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a kihűtött krémlevest merjük tányérokba, és frissen kisült, ropogós, túrós rudakkal kínáljuk.

Rebarbarás málnakrémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (315 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére