Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Szárnyas Ételek / Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban

Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban

Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkecomb
  • 1 teáskanál só

A bormártáshoz:

  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk, a bőrüket pár helyen bevagdaljuk és besózzuk. Hagyjuk állni őket.

Ez idő alatt elkészítjük a bormártást. A felhevített vajban, megdinszteljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a mustárt és a ketchupot, majd pár perc főzés után a mézet is.
Folyamatos kevergetés mellett pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort. Megvárjuk, amíg sűrűre fő és picit megsózzuk.

Ezután a rácson pirosra megsütjük a csirkecombokat. Tálaláskor, a bormártást a húsok mellé kínáljuk.

Grillezett csirkecomb vörösboros mártásban 5.00/5 (1 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére