Főoldal / Birka / Marha / Marhapörkölt meggylekvárral

Marhapörkölt meggylekvárral

FavoriteLoadingElmentem!

 Marhapörkölt meggylekvárral

Marhapörkölt meggylekvárral

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 40-50 dkg marha gulyáshús
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 csapott teáskanál só
  • víz
  • fekete bors (őrölt)
  • 1 teáskanál római kömény – darált
  • 1 db paprika (nálam most kaliforniai)
  • 6 db koktél paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál meggylekvár
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vöröshagymákat aprítsuk fel, a húst mossuk meg.

A lábosban olvasszuk meg a zsírt, tegyük rá a hagymát és pirítsuk szép üvegesre.
Ha üveges a hagyma, tegyük rá a húst és forgassuk míg mindenütt szépen kifehéredik. Ekkor sózzuk meg és szórjuk rá a pirospaprikát.
Öntsünk fel vízzel és adjuk hozzá az összes fűszert illetve a lekvárt.

Főzzük kb. két órán keresztül közepes hőfokon fedő alatt és 10-15 percenként ellenőrizzük, hogy van-e rajta víz. Ha kezd elfőni róla, mindig ráöntünk 1-2 dl-t. A lényeg hogy ne égjen le és tudjon kis lében főni végig.
Fél órával az elkészülés előtt, rádobjuk a felaprított paprikát és paradicsomot. (Ha azt szeretnénk hogy teljesen szét főjenek a zöldségek, akkor fél időben, azaz 1 óra után adjuk hozzá őket). Rányomjuk a fokhagymát is.

Ilyenkor már nagyon kell figyelni, le ne égjen a pörkölt. Gyakran öntsünk rá vizet és kevergessük is meg néha.
Ha letelt a két óra, kóstoljuk meg, hogy jól átfőtt-e. Ha nem, akkor főzzük még, a tökéletes íz/állag eléréséig.

Ízlés szerinti körettel/ savanyúsággal kínáljuk. (Én gnocchival és csemege uborkával tálaltam.)

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szandra (37 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

A lap tetejére