Főoldal / Reggelik / Tavaszi kosárkák

Tavaszi kosárkák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tavaszi kosárkák

Tavaszi kosárkák

Hozzávalók:

4 db kosárkához:

  • 8 evőkanál finomliszt
  • fél dl víz
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál só, csipet bors

A töltelékhez (kosaranként):

  • 3 db fürjtojás, vagy egy tyúktojás
  • 2 szál vékonyra szeletelt bacon
  • fél marék rukkola
  • koktélparadicsom
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Félretesszük pihenni, amíg a kosárformákat kivajazzuk,és kilisztezzük.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és kis cipókat formázunk belőlük. A cipókat kör alakúra nyújtjuk (fél cm vastagra). A kosarakba helyezzük és előmelegített 180 fokos sütőben 5 perc alatt elősütjük.

Ha a szélei nagyon kilógnak sütés után vagy sütés előtt is levághatjuk.

Ezután ráhalmozzuk a rukkolát, a darabokra tépkedett bacont, és végül ráütjük a tojásokat. Sózzuk és borsozzuk. (lehetőleg úgy hogy a tojás sárgájára ne szórjunk, mert foltos lesz) Ezután visszatoljuk a sütőbe további 10 percre, amíg a tojások is megsülnek.

Kivesszük és rukkola ágyon kínáljuk, esetleg parmezánforgáccsal is megszórhatjuk.

Húsvéti reggelinek is tökéletes :)

Tavaszi kosárkák 5.00/5 (1 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére