Főoldal / Levesek / Marhahúsleves zöldséggel daragaluskával

Marhahúsleves zöldséggel daragaluskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marhahúsleves zöldséggel daragaluskával

Marhahúsleves zöldséggel daragaluskával

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús (lábszár, fartő vegyesen)
  • 1 db ritka csont
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 tk egész bors
  • őrült fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 3 ek gríz
  • késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst nagyobb darabokra. vágom A répát, fehérrépát hosszú csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem, a kelkáposztát félbevágom, a chilit egészben hagyom..

A húst és a csontot egy nagyobb lábasba teszem, felöntöm bőségesen vizel, felforralom, a habját leszedem, hozzáadom az egész borsot, a karalábét és a zellert. Lassú tűzön tovább főzöm.

Közben összekeverem a galuska masszáját, sózom, pihentetem.

Egy óra elteltével merek a léből egy edénybe, beleteszem levesbe a zöldségeket, és továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

Amíg fő a leves egy nagy evőkanállal a galuskát beleszaggatom a kivett levesbe.

A leves a galuskával tálalom, chilipaprikával díszítem.

Tipp / megjegyzés:
Egy finom húsleves sok zöldséggel, óriási daragaluskával.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére