Főoldal / Torták / Mandulás csokitorta szilvaszósszal

Mandulás csokitorta szilvaszósszal

Mandulás csokitorta szilvaszósszal

Mandulás csokitorta szilvaszósszal

Hozzávalók:

A tortához:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 50 g liszt finomságúra darált mandula
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 3 tojás
  • 5 dkg szeletelt mandula

A szilvaszószhoz:

  • 10-15 szem szilva
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél citrom lereszelt héja
  • pár csepp citromlé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tortához a csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk.

A darált mandulát, a cukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálba tesszük. Ráöntjük az olvasztott csokoládét, beleütjük a tojásokat és összekeverjük. Kivajazott tortaformába öntjük a masszát majd rászórjuk a szeletelt mandulát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

A szilvaszószhoz a szilvákat kimagozzuk és felkockázzuk. Hozzáadjuk a fűszereket és lassú tűzön sűrűre főzzük.

A mandulás csokitortát a szilvaszósszal kínáljuk.

lelekkonyha.blogspot.hu

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére