Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Kelt tészták / Vaníliás sűrített tejes buci tangzhonggal

Vaníliás sűrített tejes buci tangzhonggal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás sűrített tejes buci tangzhonggal

Vaníliás sűrített tejes buci tangzhonggal

Hozzávalók:

A tangzhong-hoz:

  • 1,25 dl víz
  • 2,5 dkg liszt

A tésztához:

  • 1 ek. cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 15 dkg sűrített tej (cukrozott, de lehet házi is)
  • 2 rúd vanília
  • kb. 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dkg élesztő
  • tölteléknek kb. 5 dkg kemény vaj (én sós vajat használtam)

A tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. tej
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a tanzhongot főzzük meg, ezt el lehet előző nap is készíteni. A vizet csomómentesre keverjük a liszttel, majd feltesszük főzni, közepes lángon, folyamatosan kevergetve. Addig főzzük, míg csíkokat nem tudunk húzni a masszába, ez csak pár perc. Ha van hőmérő, akkor 65 fokosnak kell lennie. Átkaparjuk egy másik edénybe, és hagyjuk kihűlni.

A langyos tejben elkeverjük az evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A többi hozzávalót a mixer táljába pakoljuk az olvasztott vaj kivételével. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt is, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta már kezd szépen összeállni, akkor az olvasztott vajat is lassan hozzácsurgatjuk, és szép feszes, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.

(Annyira jó állagú volt a tészta, nem is kellett liszt a nyújtáshoz.)

Lazán átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk. Egyenként nyújtott könnycsepp formára nyújtjuk, a végébe egy darabka sós vajat teszünk és jó szorosan feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, egymástól távol, és langyos helyen megint a duplájára kelesztjük.

Lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és 180 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük őket.

Nagyon finom, próbáljátok ki, én este sütöttem meg másnap reggelire.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére