Zöldséges fasírt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát és a gombát apróra felvágni.
Egy serpenyőbe pici olajat önteni, majd megpárolni a hagymát. Ezután kiszedni és kihűteni.
Szintén egy pici olajat önteni a serpenyőbe, majd beletenni az apróra vágott gombát és addig párolni még teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedni és kihűteni.
A zöldborsót enyhén sós vízbe 2-3 percig főzni, majd leszűrni és szintén teljesen kihűteni.
A sárgarépát megpucolni és nagy lyukú reszelőn lereszelni.
Egy tálba tenni a darált húst és hozzáadni a teljesen kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót és a lereszelt sárgarépát.
Ízlés szerint fűszerezni, majd jól összekeverni.
Rászórni a zsemlemorzsát, hozzáadni a két tojássárgáját, majd jól összegyúrni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd megspriccelni olívaolajjal.
Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálni, majd zsemlemorzsába meghempergetni, végül pedig a sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé helyezni.
Minden gombóc tetejét szintén megspriccelni egy kevés olívaolajjal.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes lángon szép pirosra sütni.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálalni.