Főoldal / Egytálételek / Rakott tócsni

Rakott tócsni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott tócsni

Rakott tócsni

Hozzávalók:

  • 4 db nagy burgonya
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • só, bors
  • pirospaprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 pár virsli
  • 20 dkg mexikói zöldség keverék
  • olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk.

A burgonyát meghámozzuk és megmossuk majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.

Hozzá adjuk a tojást, lisztet, sót, borsot, pirospaprikát, végül az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük, és félretesszük.

A mexikói zöldségkeveréket forró vízben 5perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A virslit apróra vágjuk és olajon pár perc alatt megsütjük.

Egy jénai tálba először lerakunk egy réteget a tócsni keverékből, erre egy réteg mexikói zöldség majd virsli következik. Addig folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók.

180fokra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt készre sütjük. (Ha szeretnénk, akkor a sütés előtt, a tetejére egy kis reszelt sajtot is szórhatunk.)

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


2 Hozzászólások

  1. Tetszik az ötlet . Gyakorlott szakácsként sem éretm a “A zöldség keveréket forró vízbe rakjuk és 5 perc múlva leszűrjük.” részt. Nokedliként kifőzzük? Akkor nem ilyen a kinézete. Nagyon szeretném tudni. Addig is kisütöm hagyományosan é s úgy lerakom.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére