Főoldal / Egytálételek / Rakott tócsni

Rakott tócsni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott tócsni

Rakott tócsni

Hozzávalók:

  • 4 db nagy burgonya
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • só, bors
  • pirospaprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 pár virsli
  • 20 dkg mexikói zöldség keverék
  • olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk.

A burgonyát meghámozzuk és megmossuk majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.

Hozzá adjuk a tojást, lisztet, sót, borsot, pirospaprikát, végül az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük, és félretesszük.

A mexikói zöldségkeveréket forró vízben 5perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A virslit apróra vágjuk és olajon pár perc alatt megsütjük.

Egy jénai tálba először lerakunk egy réteget a tócsni keverékből, erre egy réteg mexikói zöldség majd virsli következik. Addig folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók.

180fokra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt készre sütjük. (Ha szeretnénk, akkor a sütés előtt, a tetejére egy kis reszelt sajtot is szórhatunk.)

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére