

Rakott tócsni
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk és megmossuk majd apró lyukú reszelőn lereszeljük.
Hozzá adjuk a tojást, lisztet, sót, borsot, pirospaprikát, végül az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük, és félretesszük.
A mexikói zöldségkeveréket forró vízben 5perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A virslit apróra vágjuk és olajon pár perc alatt megsütjük.
Egy jénai tálba először lerakunk egy réteget a tócsni keverékből, erre egy réteg mexikói zöldség majd virsli következik. Addig folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók.
180fokra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt készre sütjük. (Ha szeretnénk, akkor a sütés előtt, a tetejére egy kis reszelt sajtot is szórhatunk.)
Tetszik az ötlet . Gyakorlott szakácsként sem éretm a “A zöldség keveréket forró vízbe rakjuk és 5 perc múlva leszűrjük.” részt. Nokedliként kifőzzük? Akkor nem ilyen a kinézete. Nagyon szeretném tudni. Addig is kisütöm hagyományosan é s úgy lerakom.
Kedves Zsuzsa! A mexikói zöldségkeveréket főzi elő szakácsunk, majd előfőzve rétegezi a tócsni rétegek közé.