Főoldal / Szárnyas Ételek / Fehérboros pulykatokány

Fehérboros pulykatokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros pulykatokány

Fehérboros pulykatokány

Hozzávalók:

  • 50 deka pulykamell
  • 1 deci olaj
  • 20 deka gépsonka
  • 2 darab csemegeuborka
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 kanál liszt
  • 2 deci száraz fehérbor
  • 1 kanál mustár
  • fehér őrölt bors
  • 15 deka csemegekukorica konzerv
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. a hús csíkokat  sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk , és fehéredésig pirítjuk benne a húscsíkokat. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a vékonyan felszeletelt uborkát és gépsonkát.

Borral felengedjük és lassú tűzön készre pároljuk. Az utolsó 10percben hozzáadjuk a csemegekukoricát is.
Afehérboros pulykatokány mellé  most kukoricás rizs készült. (de készíthető mellé tészta, vagy burgonya köret is)

Tipp / megjegyzés:
A receptet a Príma konyhában találtam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére