Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Tészta ételek / Juhtúrós sztrapacska

Juhtúrós sztrapacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós sztrapacska

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg juhtúró
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
  • őrölt bors
  • 5 dl tejföl
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk,kipirítjuk. A burgonyához adjuk a tojásokat,sót,borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk.

A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.

Rámorzsoljuk a juhtúró felét,meglocsoljuk tejföllel,megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével.

Teszünk rá még egy réteget ugyan így.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.

Nem baj ha kicsit megsül a teteje.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére