Főoldal / Levesek / Vaddisznó gulyás

Vaddisznó gulyás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaddisznó gulyás

Vaddisznó gulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznó apróhús /vagy comb,lapocka/
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehér répa
  • 1 zeller gumó
  • zeller zöld
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk.őrölt kömény
  • 1 kk.őrölt fekete bors
  • 1 ek.pirospaprika

A leves betéthez:

  • 1 tojás
  • 4-5 ek.finom liszt
  • csipet só
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.

Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt, 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot.

Pár perc párolás után rátesszük a húst, sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá, és hagyjuk zsírjára pirulni.

Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassan pároljuk.

Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre, és készre főzzük.

Csipetkét vagy kis galuskákat főzünk bele a végén.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére