Főoldal / Egytálételek / Mézes-mustáros sertéssült

Mézes-mustáros sertéssült

Mézes-mustáros sertéssült

Mézes-mustáros seréssült

Hozzávalók:

  • 1,5 kg oldalasvég vagy csontos tarja
  • 4 ek. mustár (nálam kanizsai medvehagymás mustár)
  • 4 ek. méz

A körethez:

  • kb. 1 kg burgonya
  • 2-3 db vöröshagyma
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyát és a hagymát pucoljuk meg, majd szeljük karikára.
A húst vágjuk kb 5-6 darabba és  sózzuk be mindkét oldalát.

Egy tepsibe rétegezzük bele a krumpli és a hagyma karikákat, és enyhén sózzuk meg.
Tegyük a tetejére a hús darabokat, és az előzőleg kis tálkában kikevert méz-mustár keverékkel alaposan kenjük le őket. Fedjük le alufólival, és toljuk előmelegített 180 fokos sütőbe. Süssük fedő alatt kb. 1 órát, majd fedő nélkül kissé pirítsuk meg, hogy ropogós kérget kapjon.

A hússal együtt sült hagymás burgonyával és savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére