Főoldal / Egytálételek / Puliszka torta

Puliszka torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Puliszka torta

Puliszka torta

Hozzávalók:

Puliszkához:

  • 1/2 kg kukorica dara
  • 8 dl hideg víz
  • 1 csapott teáskanál vegetta
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 csipet tárkony

Töltelékhez:

  • 25 dkg juh túró
  • 25 dkg tehén túró,( De lehet csak tehén tútóval is készíteni! )
  • 15 dkg szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 9 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt.
  • Egy nagyobb jénai tál, vagy kisebb méretű tepsi,ami 18×25-ös.
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A kukorica darát egy két literes lábosba öntjük, hozzá adjuk a fűszereket, majd a 8 dl hideg vizet, jól elkeverjük, és teljes gáz lángon 15 perc alatt fél kemény sűrűségűre főzzük, majd lekapcsoljuk a gázt alatta.

Apróra vágott szalonnát 1 evőkanál zsírral megpirítjuk, takarék lángon majd félre tesszük.

A vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük vékonyra.

Juh-túrót,és a tehén túrót össze keverjük,és félre tesszük.

Majd a jénai tálat kissé megkenjük a szalonnás zsírral, és ebbe egy réteg puliszka masszát simítunk, erre 3 evőkanál tejfölt egyenletesen rákenünk, a túrónak a felét rászórjuk, majd a kisült szalonna felét rátesszük, aztán pedig a felszeletelt vöröshagymát egyenletesen elosztjuk rajta.

Megint puliszka masszát simítunk rá, és ahogy az előbb tettük, ugyan úgy járunk el.
Végül a maradék puliszka masszát rá simítjuk, megkenjük tejföllel, egy kevés szalonnás zsírral meglocsoljuk, majd a reszelt sajtot egyenletesen rászórjuk.

Elő melegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással, 40 perc alatt készre sütjük.
Kissé hagyjuk hűlni majd mint a tortát felszeleteljük.
1 paradicsomot vékony cikkekre vágunk, és azzal díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Lehet tejföllel, uborkával, vagy ahogy elkészült natúran fogyasztani.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére