Főoldal / Reggelik / Quiche lorraine frittata

Quiche lorraine frittata

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Quiche lorraine frittata

Quiche lorraine frittata

Hozzávalók:

  • 5-6 db tojás
  • 8-10 szelet bacon(v. sonka)
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • őrölt bors
  • 8-10 dkg sajt (edami, cheddar..)
  • koktélparadicsom
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacont (v. sonkát) vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra.

A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverjük simára. (csak tejjel is elkészíthető, de a tejszíntől sokkal selymesebb ízt kapunk)
Ezután reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá az elősütött bacont, és keverjük össze.

Egy kisebb tepsit (nálam 15 x 25 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele az összekevert masszát.
Tetejét pakoljuk meg koktélparadicsommal (ez el is hagyható) vagy szórjuk meg reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 30-35 percig, hogy összesüljön, és a teteje szép piros legyen.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a langyosra hűlt frittatát ízlés szerint szeleteljük fel. Kínálhatunk mellé még ízlés szerint salátát is.

Quiche lorraine frittata 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére