
Elmentem!Húsos csontleves zöldséggel

Hozzávalók:
- 1 kg húsos sertés levescsont
- 1 kg zsenge zöldborsó
- 0,5 kg sárgarépa
- 1 csomag zeller zöld
- 30 dkg fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szemes bors
- 1 evőkanál egész köménymag
- 1 evőkanál só
- 1 tojás
- 4 evőkanál liszt
|
Elkészítési idő: |
1óra 30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Feltesszük főni a húsos csontokat 3 liter vízben és hozzátesszük a fűszereket a teagombában.
Forrás közben lehabozzuk, majd harminc perces, kis lángon történő főzés után, hozzátesszük a sót és a megtisztított fehérrépát, és a zeller zöldet.
Újabb fél óra elteltével beletesszük a sárgarépát is.
A sóval, liszttel, tojással, vízzel gyúrt tésztánkhoz, aprított zeller zöldet teszünk és jó keményre összegyúrjuk. Kézzel kicsire szaggatjuk.
Amikor végeztünk a csipetke szaggatással, kiszedjük a levesből a zöldségeket és a húsos csontokat.
A húst leszedjük a csontról és a zöldborsóval, valamint a csipetkével együtt, visszatesszük a levesbe.
10-15 perc alatt megfől a csipetke, de azért kóstoljuk meg, hogy megfőtt e.
Mentés
Mentés
Mentés
Nemzetikonyha.hu (78 Recept)A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul.
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat.
A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak.
Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.
Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban.
Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni.
Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.
Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.
Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.