Főoldal / Tészta ételek / Fusili chiliszószós szardíniával mozzarellával

Fusili chiliszószós szardíniával mozzarellával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fusili chiliszószós szardíniával mozzarellával

Fusili chiliszószós szardiniával mozzarellával

Hozzávalók:

  • 25 dkg fusili tészta
  • 1 doboz (125 gr) chili szószos szardínia
  • 1 tasak (10 dkg) mozzarella
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 0,5 db paradicsom
  • 0,5 db csípős hegyes zöld paprika
  • 0,5 db csípős hegyes piros paprika
  • 3 db chili paprika
  • chili szósz 
  • 12 db chilivel töltött olívabogyó
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 0,5 citrom
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

Közben az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk, a paprikákat szeleteljük, a paradicsomot nyolcadoljuk, majd még félbevágjuk. A mozzarellát felkockázzuk, a citromot felszeleteljük.

Kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymákat (az újhagyma zöldjét félretesszük), hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, majd az olívabogyókat és a chiliszószt. Ízlés szerint fűszerezzük. Végül beleborítjuk a szardíniát is.

Rászedjük a megfőzött, lecsepegtetett tésztát, összekeverjük.

Oreganoval, mozzarellával, chilivel megszórva, citromszeletekkel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Jamie Olivernek – akit én kedvelek – van egy műsora, melyben 15 perces kajákat készít. Nos, én is főztem egy gyors ételt, igaz, konzerv felhasználásával. (De azért finom!)

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére