Főoldal / Sertés ételek / Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti 1

Hozzávalók:

  • 6 szelet bacon
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szárított oregano
  • 50 dkg  darált marhahús és sertéshús vegyesen
  • 80 dkg apróra vágott paradicsom (vagy konzerv)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1/2 teáskanál szárított chili pehely (elhagyató)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3-4 levél friss bazsalikom
  • 500 g spagetti tészta
  • 1 csésze parmezán sajt (ha nincs akkor más sajt)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só és bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A szalonnát, a hagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.

Egy nagy serpenyőben  olajat melegítünk, hozzáadjuk a szalonnát és oreganot, addig sütjük, míg a szalonna kicsit megpirul. Hozzá adjuk a hagymát és a fokhagymát, és  6-8 percig pirítjuk még.

Hozzáadjuk a darált húst és meg-meg kevergetve addig sütjük, míg a hús kicsit megpirul.  Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, paradicsompürét, chilit, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.

Lefedve, néha meg kavargatva 30percig főzzük.

Vegyük le róla a fedelet,adjunk hozzá apróra vágott bazsalikomot, balzsamecetet, cukrot (közben kóstoljuk meg és még ízlés szerint sózhatjuk, fűszerezhetjük) jól keverjük el, és főzzük amíg a szósz krémes lesz.

Reszeljük le a parmezánsajtot és a felét adjuk a szószhoz.

A tésztát forró/lobogó sós vízben kifőzzük,majd leszűrjük.

Tálaljuk a szósszal,a tetejét szórjuk meg a maradék parmezán sajttal.

A tésztához adjuk hozzá a szósz felét, és alaposan keverjük össze.   Tálaláskor a tésztára teszünk a maradék szószból, és megszórjuk reszelt parmezánnal. (vagy más sajttal)

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére