Főoldal / Kelt tészták / Tepertős lekváros párnácska

Tepertős lekváros párnácska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepertős lekváros párnácska

Tepetőkrémes lekváros párnácska 1

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 4,5 dl meleg tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 10 dkg darált tepertőkrém
  • 3 tojás
  • 0,5 kg bármilyen ízű kemény lekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Lisztet mély tálba öntjük közepébe mélyedést készítünk,bele tesszük a sót cukrot,majd bele morzsoljuk az élesztőt.

Rá öntjük a tejet, majd  hozzá adjuk a tepertőkrémet, két evőkanál étolajat, a tojások sárgáját, és sima rugalmas tésztává dolgozzuk.
Lisztezett gyúródeszkára borítva,  jól át gyúrjuk ,majd fél centi vastagra,nyújtjuk, és téglalap alakúra vágjuk. A közepébe lekvárt teszünk, szélét jól le nyomkodjuk.

Egy 39x 39cm-es és egy 38×36 cm-es tepsibe tesszük de ne szorosan,mert sütés közben megnőnek.

Két tojás fehérjével megkenjük,és 30-percet kelni hagyjuk.

Előmelegített sütőben,250 fokon  30 perc alatt készre sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórjuk majd hidegen tálaljuk..

Értékeld a receptet

Lakics Gabriella Anna (62 Recept)

Az életben,sosem itélj el másokat.Mert ki tudja még a sors mit adhat neked!!!Elváltam,két felnőtt gyermekem és 3-rom saját,és 3rom örökölt unokám van.Második házasságban élek,pároméval együtt 6-unkának vagyunk boldog nagyszülei.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére