Főoldal / Levesek / Bableves kolbásszal

Bableves kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bableves kolbásszal

Bableves kolbásszal 2

Hozzávalók:

  • 1/2 kg száraz bab
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehér répa
  • 1 zeller gumó
  • zeller zöld
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 szál paraszt kolbász
  • őrölt bors
  • ételízesítő

A betéthez:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg finom liszt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A babot előző nap beáztatjuk.

A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.

A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk.

Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel.

Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük.

A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.

Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!!

Bableves kolbásszal 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére