Főoldal / Kelt tészták / Mogyorókrémes kifli

Mogyorókrémes kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorókrémes kifli

mogyorokremes-kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 ek. tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • kb. 20 dkg mogyorókrém
  • 1 db tojás a kenéshez
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük és bedagasztjuk. (a töltelékbe kerülő nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel és félretesszük.

Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent tésztára, nyújtófával még egy kissé megnyújtjuk és 12 cikkre vágjuk.
A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál mogyorókrémet, majd innen kezdve feltekerjük.

A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és felvert tojással megkenjük. 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Mogyorókrémes kifli 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére