Főoldal / Levesek / Fehérboros fácánleves gazdagon

Fehérboros fácánleves gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros fácánleves gazdagon

Fehérboros fácánleves gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 db kicsi konyhakész fácán
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem-
  • gyökér
  • 1 db zellergumó zöldjével
  • 1 db karalábé
  • 4 fej gomba
  • 2 db burgonya1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szelet gyömbér
  • 1 db szárnyas húsleveskocka
  • 10 szem egész bors
  • 1 szem szegfűszeg
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 késhegynyi sáfrány
  • majoranna
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A fácánt feldaraboljuk, majd fazékba tesszük, felöntjük vízzel, elkezdjük főzni. Mikor felforrt, lehabozzuk, és lassú gyöngyöző főzéssel tovább főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Fél óra elteltével a leveshez adjuk, és ízlés szerint fűszerezzük.

Mérsékelt tűzön legalább 2 órán keresztül gyöngyözve főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a bort, és felforraljuk. Tálalhatjuk hússal, vagy anélkül. Tehetünk bele levestésztát is.

Én chilivel díszítettem.

Tipp / megjegyzés:
A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére