Főoldal / Levesek / Eperkrémleves

Eperkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperkrémleves

Eperkrémleves 3

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper 
  • 1 db citrom 
  • szegfűszeg 
  • egész fahéj 
  • 2 dl tejszín 
  • 1 dl tej 
  • 2 dkg pudingpor 
  • cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az epret kicsumázzuk, és alaposan megmossuk. A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőzzük.

Az epret vízben feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után leturmixoljuk és átszűrjük.

Ízesítjük cukorral, egy csipet sóval és citromlével. Hozzászűrjük a kifőzött szegfűszeg és fahéj levét.

A levest a tejjel elkevert pudingporral besűrítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és egyet forralunk rajta.

A levest lehűtjük, eperszemekkel és tejszínhabbal díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Eperkrémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére