Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt

Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt

Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt

Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt

 

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 10 dkg húsos szalonna (pl: kolozsvári)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2-3 db sárgarépa
  • kevés víz
  • olaj vagy zsír
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors
  • 10-15 dkg borsó
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, és kevés zsiradékon pirítani kezdjük. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és a szalonnához adjuk. Üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és elkeverjük. Kevés vizet öntünk alá, majd lefedve pároljuk tovább.

Közben megpucoljuk és felkarikázzuk a sárgarépát. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a répát, a vörösbort, és ha szükségesnek látjuk egy kevés vizet is. Lefedve addig pároljuk, míg a répa és a hús teljesen megpuhul. A végén hozzáadjuk a borsót is, és 5 perc alatt készre főzzük.

Főtt burgonyával, tésztával, nokedlivel és savanyúsággal kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére