Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt

Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt

Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt

 

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 10 dkg húsos szalonna (pl: kolozsvári)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2-3 db sárgarépa
  • kevés víz
  • olaj vagy zsír
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors
  • 10-15 dkg borsó
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, és kevés zsiradékon pirítani kezdjük. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és a szalonnához adjuk. Üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és elkeverjük. Kevés vizet öntünk alá, majd lefedve pároljuk tovább.

Közben megpucoljuk és felkarikázzuk a sárgarépát. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a répát, a vörösbort, és ha szükségesnek látjuk egy kevés vizet is. Lefedve addig pároljuk, míg a répa és a hús teljesen megpuhul. A végén hozzáadjuk a borsót is, és 5 perc alatt készre főzzük.

Főtt burgonyával, tésztával, nokedlivel és savanyúsággal kínáljuk.

Vörösboros-zöldséges sertéspörkölt 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére