Főoldal / Főzelékek / Lencsefőzelék szalonnával

Lencsefőzelék szalonnával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lencsefőzelék szalonnával

Lencse főzelék pirított kolozsvári szalonnával

Hozzávalók:

  • 1/2 kg lencse
  • 15 dkg szeletelt bevagdalt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • babérlevél
  • étel ízesítő
  • pörkölt szaft kocka (elhagyható)
  • olaj
  • 2 ek. liszt
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A lencsét előzőnap beáztatjuk.

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a beáztatott lencsét és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, és készre pároljuk.

Ha kész világos rántást készítünk.( a szalonna zsírjából, lisztből, kevés vízzel) A főzeléket berántjuk, ki forraljuk.

A szalonnát kisütjük, és a főzelékhez feltétként kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A főzelékbe még szoktam debrecenit vágni így ízletesebb  a főzelék. Illetve lehet mustárral, citromlével, ecettel savanyítani rajta, ha valaki úgy szereti.

Lencsefőzelék szalonnával 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére