Főoldal / Birka / Marha / Bacon burger

Bacon burger

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bacon burger

Bacon burger 1

Hozzávalók:

A zsemléhez:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 40 g olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt

A kenéshez:

  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • szezámmag (jelen esetben fekete)

A húspogácsához:

  • 1 kg marhahús darálva
  • só, bors

A zsemlébe:

  • 200 g szeletelt bacon
  • Szeletelt hagyma
  • káposzta saláta (vagy csalamádé)
  • paradicsom
  • 9 szelet sajt

A hamburger szószhoz:

  • 4 ek. majonéz
  • 6 ek. ketchup
  • 2 tk. mustár
  • 1 fej lilahagyma
  • 3-4 db csemegeuborka
  • só, bors
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:2500-3000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zsemle hozzávalót a kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, majd dagasztó programra állítva hagyjuk, hogy a gép dagassza-kelessze a tésztát. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma darabba vágjuk a tésztát. (kb. 10-12 dkg/db)
Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól kicsit távolabb, hiszen még kelni fognak. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy a duplájára keljenek.
Amikor a kis gömböcök megkeltek, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a hamburger szószt. A majonézt, ketchupot, és a mustárt egy tálkában összekeverjük. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott lilahagymát és csemegeuborkát, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval és borssal. Betesszük a hűtőbe.

A marhahúst sózzuk-borsozzuk, majd 9 egyforma méretű gombócot formázunk belőle. (kb 10-12 dkg/gombóc.)
Egy grillserpenyőt vékonyan kiolajozunk, majd kisütjük rajta a bacon szalonnát.
A visszamaradt zsiradékon a felhevített serpenyőben kisütjük a kerekre lapogatott húspogácsákat. Még forrón, minden húspogácsa tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk.

A házi készítésű zsemléket kettévágjuk, teszünk bele egy kevés hamburgerszószt, rá a káposztasalátát, paradicsom szeleteket, sült bacont, majd a még forró sajtos hamburgerhús következik. Amire lilahagyma szeleteket és hamburgerszószt teszünk. A zsemle tetejét a helyére tesszük, és el is készült a jól megpakolt szaftos hamburgerünk.

Tipp / megjegyzés:
A házi hamburger nyomába se ér gyorséttermi társainak. Próbáljátok ki ti is, megéri :)
Ebből a mennyiségből 9 db szép nagy hamburgerünk lesz ami 6-9 főnek elegendő mennyiség.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére