Almás pite Eta módra
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát. A tésztacipót elvágjuk két fele. Az egyik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 30×40 cm tepsi nagyságúra.
Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, picit kinyomkodjuk a levétől és a tésztán elegyengetjük.
Kinyújtjuk a másik tésztát és befedjük vele a tölteléket. Megbökdössük villával, hogy sütés közben távozni tudjon a gőz a pitéből. Lekenjük egy tojás sárgájával, hoyg szép fényes legyen a teteje.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokra mérsékelve a hőt kb.30 percig sütjük.
Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.