Főoldal / Desszertek / Almás pite IV

Almás pite IV

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás pite IV

Almás pite 2

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 4 ek. cukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • annyi tejföl, amennyit felvesz

Töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • ízlés szerint cukor és fahéj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • tojás fehérje a kenéshez
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Hűtőbe téve fél órát pihentetjük.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
Az almához ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön összefőzzük, és kihűtjük.

A tésztát két részre osztjuk. Az elsőt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Rásimítjuk a tölteléket és betakarjuk a tészta másik felével.

A tetejét bekenjük tojás fehérjével. A tésztát megböködjük egy villával, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon. 200fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt megsütjük.

Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Mi a vékony tésztás változatot szeretjük, ezért én gáztepsiben sütöm ezt a mennyiséget.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére