Főoldal / Desszertek / Almás pite kicsit másképp

Almás pite kicsit másképp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás pite kicsit másképp

  Almás pite kicsit másképp 1

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 9 kanál cukor
  • 9 kanál tej
  • 9 kanál olaj
  • 1 sütőpor
  • liszt annyi hogy jól gyúrható tészta legyen
  • 1 kg alma
  • cukor és fahéj az alma ízesítéséhez
  • zsemlemorzsa a hintéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és megdinszteljük, ízlés szerint cukrozzuk, aki szereti tehet fahéjat is bele.

A a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd jól kidolgozzuk és 4 felé osztjuk. (ha díszíteni akarjuk mielőtt elosztom kiveszünk belőle egy darabot)

A tepsibe papírt teszünk. ( én pizza tálcát használok 30 cm átmérőjűt).

Egyik lapot kinyújtjuk, a tepsi aljára tesszük, majd meghintjük zsemlemorzsával.

Ráteszünk az almás töltelék felét ,majd ismét meghintjük zsemlemorzsával.

Kinyújtjuk a második lapot, és befedjük vele az almás tölteléket.

Tetszés szerint mintákat vágunk rá sütemény kiszúróval, és díszítjük.

Ebből az adagból 2 tepsi lesz!

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 150 fokon megsütjük.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére