Almás pite V
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerinti cukorral és fahéjjal összekeverjük, majd állni hagyjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, ha összeállt két felé vesszük.
Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük. Erre rakjuk a kézzel kinyomkodott reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is.
Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Kockákra szeletelve porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én most nem kinyomkodtam az alma levét, hanem elfőztem gázon, és az alsó lap tésztára szórtam egy kis darált diót, majd úgy tettem rá az almát. Érdemes így is kipróbálni, mert nagyon finom.