Főoldal / Desszertek / Almás pudingos kocka

Almás pudingos kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás pudingos kocka

Almás pudingos kocka

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 45 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 17 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 13 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor-főzhető
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej

Az almás töltelékhez:

  • 1 kg alma-tisztítva
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az omlós tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Ketté osztjuk, és zárt tálban vagy folpackba csomagolva hűtőszekrényben pihentetjük míg az almás töltelék és a krém elkészül.

A krémhez, 2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport.
Maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet és hozzáadjuk a cukrot. Kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

Az megtisztított almát lereszeljük, megpároljuk, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal ízesítjük. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.

Az egyik adag tésztát kivesszük a hűtőből, és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk.
Ráhalmozzuk az almás tölteléket, elsimítjuk, majd a kihűlt vaníliás krémet az almára öntjük.

Lisztezett lapon kinyújtjuk a második adag tésztát, és hullámos kiszúróval kivágjuk. A tészta darabokat egymástól kicsit távolabb a krémre rakosgatjuk.
A süteményt, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és a kekszek mellett kockákra vágjuk.

Almás pudingos kocka 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére