Almás pudingos kocka
Hozzávalók:Az omlós tésztához:
A krémhez:
Az almás töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az omlós tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Ketté osztjuk, és zárt tálban vagy folpackba csomagolva hűtőszekrényben pihentetjük míg az almás töltelék és a krém elkészül.
A krémhez, 2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport.
Maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet és hozzáadjuk a cukrot. Kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Az megtisztított almát lereszeljük, megpároljuk, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal ízesítjük. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.
Az egyik adag tésztát kivesszük a hűtőből, és enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk.
Ráhalmozzuk az almás tölteléket, elsimítjuk, majd a kihűlt vaníliás krémet az almára öntjük.
Lisztezett lapon kinyújtjuk a második adag tésztát, és hullámos kiszúróval kivágjuk. A tészta darabokat egymástól kicsit távolabb a krémre rakosgatjuk.
A süteményt, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és a kekszek mellett kockákra vágjuk.