Főoldal / Desszertek / Almás sütőtökös piskóta

Almás sütőtökös piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás sütőtökös piskóta

Almás sütőtökös piskóta 1

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál natúr kakaópor
  • 1 mokkáskanál zöld mandula-aroma
  • 1 kg alma reszelve
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg sütőtök püré
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a 4 evőkanál meleg vízzel, szintén jól felhabosítjuk.

Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.

A meghámozott, és lereszelt cukrozott fahéjas almához, hozzáadunk 2 evőkanálnyit a piskóta masszából, és elkeverjük.
Asütőtök püréhez, szintén két  merőkanálnyi piskóta masszát adunk, és jól össze keverjük.
A maradék piskóta masszához hozzá keverjük a kakaóport, és az aromát.

Majd egy 36×26 cm-es közepes tepsit kizsírozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk.
Először az almás masszát simítjuk el benne, majd a kakaós piskóta alapot, és erre elosztjuk a  sütőtökös masszát.

Elő melegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Tepsiben hagyjuk ki hűlni, ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, kockára vágva tálaljuk.
Nagyon finom és kiadós.

Tipp / megjegyzés:
A sütőtököt, előre süssük meg,és ugy a megadott adag kell, az almát előre  reszeljük le és így könnyebb az elkészítése.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére