Almás sütőtökös piskóta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a 4 evőkanál meleg vízzel, szintén jól felhabosítjuk.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
A meghámozott, és lereszelt cukrozott fahéjas almához, hozzáadunk 2 evőkanálnyit a piskóta masszából, és elkeverjük.
Asütőtök püréhez, szintén két merőkanálnyi piskóta masszát adunk, és jól össze keverjük.
A maradék piskóta masszához hozzá keverjük a kakaóport, és az aromát.
Majd egy 36×26 cm-es közepes tepsit kizsírozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk.
Először az almás masszát simítjuk el benne, majd a kakaós piskóta alapot, és erre elosztjuk a sütőtökös masszát.
Elő melegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Tepsiben hagyjuk ki hűlni, ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, kockára vágva tálaljuk.
Nagyon finom és kiadós.
Tipp / megjegyzés:
A sütőtököt, előre süssük meg,és ugy a megadott adag kell, az almát előre reszeljük le és így könnyebb az elkészítése.