Almával töltött rántott csirke
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szeletelt filéket kicsit megütögetjük. Az almákat megmossuk és kiszedjük a magházát.(nem hámozzuk meg)
A filé egyik felét megsózzuk, majd előkészítjük a panírt, liszt, felvert tojás, morzsa.
A hús nagyságának megfelelően szeleteljük az almát, és a kiterített hús egyik felére két gerezd almát teszünk. A hús másik felét ráhajtjuk.
Lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk.A forró olajban lassú tűznél puhára sütjük.
A többi almát négy gerezdre vágjuk, bepanírozzuk, majd kisütjük. A hús mellé köretnek kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az almáknak ne hámozzuk le a héját, mert sülésnél szétfolyik. A panírozott almákat mindkét felét hirtelen süssük át, hogy kérget kapjanak, majd lassú tűznél süssük ropogósra (de belül puhára).