Főoldal / Szárnyas Ételek / Almával töltött rántott csirke

Almával töltött rántott csirke

Almával töltött rántott csirke

Almával töltött rántott csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 db édeskés alma
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szeletelt filéket kicsit megütögetjük. Az almákat megmossuk és kiszedjük a magházát.(nem hámozzuk meg)

A filé egyik felét megsózzuk, majd előkészítjük a panírt, liszt, felvert tojás, morzsa.

A hús nagyságának megfelelően szeleteljük az almát, és a kiterített hús egyik felére két gerezd almát teszünk. A hús másik felét ráhajtjuk.

Lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk.A forró olajban lassú tűznél puhára sütjük.

A többi almát négy gerezdre vágjuk, bepanírozzuk, majd kisütjük. A hús mellé köretnek kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az almáknak ne hámozzuk le a héját, mert sülésnél szétfolyik. A panírozott almákat mindkét felét hirtelen süssük át, hogy kérget kapjanak, majd lassú tűznél süssük ropogósra (de belül puhára).

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére